Vertrouwenspersoon Hoeksche Waard

Een vertrouwenspersoon verlaagt de drempel voor het bespreekbaar maken van de problemen en de zorgen van medewerkers. Het draagt actief bij aan een goede werksfeer en het houdt medewerkers betrokken en gemotiveerd.

Een vertrouwenspersoon kan vanuit de organisatie zelf worden aangewezen (de interne vertrouwenspersoon), maar kan ook een externe vertrouwenspersoon zijn.

Op de werkvloer heb je veel te maken met verschillende mensen, zoals collega’s, leidinggevenden, cliënten, opdrachtgevers, leveranciers e.d.. Een goede en fijne samenwerking met anderen is niet altijd vanzelfsprekend. Binnen elke organisatie kun je te maken krijgen met vervelende situaties als (seksuele) intimidatie, pesten, discriminatie, agressie, integriteitskwesties en zelfs met geweld.

De gevolgen van ongewenste omgangsvormen zijn groot: gevoel van onveiligheid, personeelsverloop, menselijk leed, verlies in productiviteit en verzuim. Een onafhankelijk vertrouwenspersoon is dan wenselijk.

Een vertrouwenspersoon verlaagt de drempel voor het bespreekbaar maken van de problemen en de zorgen van medewerkers. Het draagt actief bij aan een goede werksfeer en het houdt medewerkers betrokken en gemotiveerd. Een vertrouwenspersoon kan vanuit de organisatie zelf worden aangewezen (de interne vertrouwenspersoon), maar kan ook een externe vertrouwenspersoon zijn. Op de werkvloer heb je veel te maken met verschillende mensen, zoals collega’s, leidinggevenden, cliënten, opdrachtgevers, leveranciers e.d.. Een goede en fijne samenwerking met anderen is niet altijd vanzelfsprekend. Binnen elke organisatie kun je te maken krijgen met vervelende situaties als (seksuele) intimidatie, pesten, discriminatie, agressie, integriteitskwesties en zelfs met geweld. De gevolgen van ongewenste omgangsvormen zijn groot: gevoel van onveiligheid, personeelsverloop, menselijk leed, verlies in productiviteit en verzuim. Een onafhankelijk vertrouwenspersoon is dan wenselijk.