Re-integratie

Re-integratie bevat meerdere aspecten. Het raakt uiteraard loopbaancoaching, maar kan net zo goed een stuk life coaching in zich hebben, of juist efficiency coaching. Het hangt er maar vanaf waar u vandaan komt. En waar u naar toe wilt!

·        Terugkomen na een ziekte (bijvoorbeeld burn out) op de eigen plek (eerste spoor) of op een andere plek (tweede spoor)

·        Weer aan het werk na lange tijd thuis of nooit gewerkt te hebben

·        Re-integreren vanuit een ziektewet, WIA of Wajong uitkering

·        Voorkomen van uitval en ziekteverzuim

 

Wanneer iemand moet re-integreren betekent dat hij of zij niet meer in het bestaande plaatje past. Bureau Kaliber kijkt samen met u naar alle aspecten die van belang zijn voor uw re-integratie. Dus niet alleen de punten uit de functionele mogelijkhedenlijst, het rapport van de bedrijfsarts of arbeidsdeskundige, maar vooral ook naar uw talenten, mogelijkheden en kansen. Wie ben ik, wat kan ik nog en wat wil ik nog? En hoe past dat in de huidige tijd en in de toekomstige arbeidsmarkt.

Sinds 2017 heeft Bureau Kaliber een eigen aanbesteding van het UWV voor de percelen:

  • Participatie interventie
  • Maatschappelijke participatie
  • Werk fit
  • Naar Werk

Kandidaat Werkfit UWV in 2021

Heeft u tot slot nog aanvullende opmerkingen over het re-integratiebedrijf of dit onderzoek?   Was zeer tevreden dat er ook veel werd afgestemd op mijn persoonlijk kunnen en overlegd werd met mij daarover.  

Kandidaat Werkfit UWV in 2021

Heeft u tot slot nog aanvullende opmerkingen over het re-integratiebedrijf of dit onderzoek?   Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om tijdens het herstel geholpen te worden door iemand als Mieke. Je herstelt door in oplossingen te denken, niet in problemen en door op kleine dingen te focussen, kleine successen. Door de tijd te krijgen om kleine stapjes te nemen en die te vieren.

Kandidaat Werkfit UWV in 2021

Heeft u tot slot nog aanvullende opmerkingen over het re-integratiebedrijf of dit onderzoek?   Ik hoop, dat ik dit traject op een later tijdstip nog kan/mag hervatten, omdat ik dit traject zeker nodig heb om de stap naar werken te kunnen zetten. Ik zal dan ook zeker weer met haar willen samenwerken, omdat ik het tot nu toe, als prettig heb ervaren en ik daardoor weer wat vertrouwen kreeg, om in de toekomst te kunnen reïntegreren.

Kandidaat Werkfit UWV in 2021

Waarom geeft u dit cijfer?   8: Omdat ze altijd goed deed.

Kandidaat Werkfit UWV in 2021

Waarom geeft u dit cijfer?   10: Omdat ik me geen betere begeleiding had kunnen wensen Mede dankzij het reintegratiebedrijf vond ik vrijwilligerswerk . Betaald werk is nog niet gelukt. Heb wel vertrouwen dat het in de toekomst lukt.

Kandidaat Werkfit UWV in 2021

Waarom geeft u dit cijfer?   8: Elke vraag werd duidelijk beantwoord en uitgelegd. Wat voor mij zeer geruststellend was en ook veel duidelijkheid verschafte  

Kandidaat Werkfit UWV in 2021

Waarom geeft u dit cijfer?   10: Ik heb heel veel steun gehad aan Mieke. Ik was door de ziektewet zo gewantrouwd, ik ging ook uit van het ergst toen ik uiteindelijk bij de ww terecht kwam. Mieke was heel aardig, transparant, vol vertrouwen en positief. Ík vond mijn kleine stappen grote stappen, maar Mieke vindt dat ook. Dat is de allerbeste approach, want de stappen die je zet zijn nu eenmaal klein en er druk op zetten werkt extreem averechts.

Kandidaat Werkfit UWV in 2021

Waarom geeft u dit cijfer?   10: Staat voor je klaar!

Kandidaat Werkfit UWV in 2021

Waarom geeft u dit cijfer?   8: Mieke is gewoon goed in haar vak, op alle fronten.  

Kandidaat Werkfit UWV in 2021

In hoeverre sloot de dienstverlening van het re-integratiebedrijf aan op uw verwachting?   Beter: Had het anders verwacht

Kandidaat Werkfit UWV in 2021

In hoeverre sloot de dienstverlening van het re-integratiebedrijf aan op uw verwachting?   Beter: er ruim de tijd voor wordt gegeven/ en genomen om aan punten te werken, wat ik nodig heb om weer te kunnen reïntegreren

Kandidaat Werkfit UWV in 2021

In hoeverre sloot de dienstverlening van het re-integratiebedrijf aan op uw verwachting?   Beter: ik heel anders gewend ben

Kandidaat Werkfit UWV in 2021

In hoeverre sloot de dienstverlening van het re-integratiebedrijf aan op uw verwachting?   Beter: ik met respect werd behandeld en de rust kreeg om op te bouwen ipv enorm onder druk gezet te worden

Kandidaat modulaire dienstverlening UWV in 2021

Waarom geeft u het cijfer 9?   9: Mijn coach Mieke van het reïntegratiebedrijf Kaliber ben ik echt supertevreden over. Dat is iemand die echt van aanpakken weet. Er wordt heel goed gekeken waar problemen zitten en er wordt goed gekeken wat daarbij zou helpen. Ik ben een moeilijke prater en daar had ik bij m'n coach geen last van. Heel fijn!  

Kandidaat modulaire dienstverlening UWV in 2021

In hoeverre sloot de dienstverlening van het re-integratiebedrijf aan op uw verwachting?   “ik vroeger nog wel eens met uitzendbureaus overhoop lag, maar nu wordt ik echt geholpen en wordt er gekeken wat mij persoonlijk verder helpt”