Bemiddeling bij geschillen

Afhankelijk van een partij waarmee u niet dezelfde taal spreekt?

Soms spreken partijen niet dezelfde taal. Denk hierbij aan het bedrijfsleven met de overheid, een werknemer met een werkgever of uitkeringsinstantie, zakelijke partners of een vereniging met een grote landelijke organisatie. Wanneer partijen niet dezelfde taal spreken, kunnen gesprekken soms stroef verlopen. Daarnaast is het lastig om een gezamenlijk belang te vinden of kan het zelfs uitmonden tot een conflict.

Bureau Kaliber biedt organisatieadviestrajecten aan om het maximale uit medewerkers te halen. Dit wordt gedaan door in kaart te brengen wat er nodig is om ze optimaal tot hun recht te laten komen in de organisatie. Het kan gaan om de toekomstvisie van het bedrijf, de scholingsbehoefte, de loopbaanontwikkeling van medewerkers en het verbeteren van de bedrijfscultuur. Op deze manier krijg je bevlogen medewerkers, die met plezier naar hun werk gaan. Nu is het ook mogelijk om ondersteuning te krijgen voor bemiddeling bij geschillen op het gebied van arbeidsrelaties, zakelijke geschillen en onderhandelingen tussen organisaties, zoals het bedrijfsleven en de overheid.

“2 zakenpartners hadden samen een Logistiek bedrijf opgezet en in korte tijd uitgebreid tot een succesvol bedrijf met 23 medewerkers. Het personeelsbeleid was echter niet voldoende meegegroeid, dit heeft geleid tot een re-integratie traject van een medewerker. Door bemiddeling is er een win/win situatie gerealiseerd waarna beide partijen beter in staat zijn om met elkaar verder te gaan. Tevens is het personeelsbeleid verder ingericht op de groei-ambitie van het bedrijf.”

Onze bemiddelaar (tevens gecertificeerd mediator en onderhandelaar) is in staat om het proces van bemiddeling te leiden en een win/win situatie te realiseren.  Na een eerste kennismakingsgesprek met de partijen, wordt de bemiddeling in de meeste gevallen binnen 2-3 sessies afgerond. Het grote voordeel van bemiddeling ten opzichte van arbitrage en/of een gang naar de rechter, is dat de partijen zelf de oplossing bedenken en deze niet door een derde partij wordt opgelegd.

Interesse in een kennismakinggesprek? Neem contact met ons op.