Feedback geven en ontvangen

Feedback geven en ontvangen is een onderdeel van communicatie wat op veel manieren toegevoegde waarde kan hebben.

Signalen

Uw mensen verwijten elkaar van alles

Uw mensen luisteren niet naar elkaar

Uw mensen komen door slechte communicatie niet meer op een hoger niveau

Uw mensen gaan niet met elkaar in gesprek, maar vermijden elkaar

Feedback ontvangen

Feedback krijgen is moeilijk. Niemand vindt het leuk om te horen waar een ander zich aan irriteert, wat je in de ogen van de ander niet goed of niet handig aanpakt. Het gaat namelijk om jouw houding en gedrag. In de training feedback wordt hier veel aandacht aan besteed. Feedback moet worden gezien als gratis advies. Een cadeautje. Je kunt het aanpakken en er dus iets mee doen. Je kunt het ook naast je neerleggen, wanneer je jezelf er niet in herkend. Deze vaardigheden komen niet vanzelf. Het verdient om zaken goed uit te leggen en te oefenen. Voordeel is dat wanneer het hele bedrijf, afdeling of organisatie de regels eigen heeft gemaakt, je elkaar ook daar makkelijker op kan aanspreken.

Feedback geven

Feedback geven is iets anders dan iemand ongezouten vertellen wat hij of zij fout doet. Ook dit is gebonden aan regels. Wanneer alle medewerkers elkaar op de juiste manier feedback leren geven, zult u merken dat de lucht sneller is geklaard en dat communicatie weer wordt vlot getrokken.

Feedback geven en ontvangen kan een zelfstandige training zijn, maar ook een onderdeel van een maatwerktraining. Soms is de communicatie tussen sommige medewerkers zo verstoord dat eerst een stukje conflicthantering of mediation op zijn plaats is.

Mieke van Herk is een psycholoog die als maatwerktrainer  samen met u bekijkt wat voor uw mensen nodig is en wat werkt! Bel 06-29284425 voor een vrijblijvende afspraak of neem contact op per mail

 

Laatste referentie

outplacementtraject

Tijdens het outplacementtraject heb ik enorme stappen gemaakt. Ik heb veel meer inzicht gekregen in mijn kwaliteiten en ik ben er meer achter gekomen waar mijn passie zit. Wat ik vooral heel pretiig vond is dat je me erg gestimuleerd hebt om zelf na te denken. Dat was hard werken maar ik heb wel een duidelijk beeld gekregen van mezelf, wat ik kan en wat ik wil. Mieke, heel erg bedankt!

Lees meer

Inschrijven voor
de nieuwsbrief

Bureau Kaliber
Oosteinde 33
3274 KB Heinenoord

06-29284425
mieke@bureaukaliber.nl

Direct contact

Laat uw gegevens achter op het formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.