Het kan ons allemaal overkomen

Voor wie is professional organizing bedoeld? In de visie van Bureau Kaliber niet alleen voor de mensen in "mijn leven in puin" van RLT4 maar voor iedereen die even door de bomen het bos niet meer ziet. Dat geldt in een maatschappij met veel keuzes voor steeds meer mensen. Hoe we de dingen doen, heeft vaak te maken met hoe we denken dat we de dingen moeten doen. Een psycholoog als opruimcoach is daarom geen overbodige luxe. Het resultaat van de opruimcoach is concreet: meer overzicht en daardoor meer rust, een opgeruimd huis, bureau of agenda. Andere concrete voorbeelden zijn:
 

Creatieve chaoot

Creatieve mensen hebben geen rommel, creatieve mensen hebben overal ideeën liggen

Sommige mensen hebben chaos nodig om te creëren. Zij hebben vaak ook een creatief beroep. Als liefhebber van het creatieve is dat voor mij goed te begrijpen. Maar hoewel deze eigenschap hen juist veel brengt, zijn er ook voor deze klanten rustpunten nodig. Ook creatieve mensen moeten hun zaakjes op orde hebben en ook zij hebben wel degelijk last van te veel chaos om zich heen. Dus hoe vind je de juiste balans tussen overzicht en de creatieve chaos. Dat is de uitdaging voor deze klanten.

Na een burn out of bij een dreigende burn out

Burnout kenmerkt zich door niet meer actief kunnen zijn. Het is dus voorspelbaar dat tijdens een burnout of andere levensgebeurtenissen mensen een tijdje niet de energie hebben om op te ruimen. Maar wanneer het beter gaat kan het toch moeilijk zijn om de nieuwe energie dan juist te steken in die vervelende klussen.

Echtscheiding

U bent gescheiden en uw ex-partner verzorgde altijd de administratie. Dan valt het niet mee om wegwijs te worden in Nederlandse overheidsregels, het bank- verzekeringswezen. Voor u kan ik zorgen voor structuur en overzicht waarmee u langdurig aan de slag kunt. Of u bent juist diegene die nog niet eerder een huishouden draaiende heeft gehouden. Ook dan kunt u wel wat ondersteuning gebruiken.

Mantelzorger

Misschien bent uw wel de bezorgde ouder van een volwassen kind, of het kind van een bejaarde ouder. Bent u alleen in deze zorg en zou u die graag willen delen. Een ouder verhuizen naar een kleiner huis of een kind zelfstandig maken die er eigenlijk nog niet klaar voor is. Voor veel mensen is de last om te zorgen zwaar. Met nuttige tips en praktische ondersteuning kan u veel uit handen worden genomen en neemt u toch uw verantwoordelijkheid.

Nalatenschap

U komt alleen voor het afhandelen van een nalatenschap te staan. Behalve dat zo’n proces pijnlijk voor u is, denk bijvoorbeeld aan het uitruimen van het ouderlijk huis, bent u misschien ook niet helemaal ter zake kundig wat betreft de papieren rompslomp en heeft u daarnaast andere verantwoordelijkheden die u in deze drukke tijden ook uw aandacht vragen. In dit geval kan ik u op praktische wijze ondersteunen met een plan van aanpak, kennis en ook daadwerkelijke hulp bij de uitvoering zodat u dit proces op een goede manier kunt afsluiten.
 

Meer lezen over professional organizing:

Timemanagement
Balans werk en prive
Werkplekondersteuning
Budgetcoaching

Mieke van Herk is een psycholoog die als professional organizer samen met u bekijkt wat voor u nodig is en wat voor ú werkt! Bel 06-29284425 voor een vrijblijvende afspraak of neem contact op per mail

 

Laatste referentie

outplacementtraject

Tijdens het outplacementtraject heb ik enorme stappen gemaakt. Ik heb veel meer inzicht gekregen in mijn kwaliteiten en ik ben er meer achter gekomen waar mijn passie zit. Wat ik vooral heel pretiig vond is dat je me erg gestimuleerd hebt om zelf na te denken. Dat was hard werken maar ik heb wel een duidelijk beeld gekregen van mezelf, wat ik kan en wat ik wil. Mieke, heel erg bedankt!

Lees meer

Inschrijven voor
de nieuwsbrief

Bureau Kaliber
Oosteinde 33
3274 KB Heinenoord

06-29284425
mieke@bureaukaliber.nl

Direct contact

Laat uw gegevens achter op het formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.