Re-integratie

Re-integratie bevat meerdere aspecten. Het raakt uiteraard loopbaancoaching, maar kan net zo goed een stuk life coaching in zich hebben, of juist efficiency coaching. Het hangt er maar vanaf waar u vandaan komt. En waar u naar toe wilt!

  • Weer aan het werk na lange tijd thuis of nooit gewerkt te hebben
  • (Re) integreren in een andere leefomgeving (expat coaching)
  • Terugkomen na een ziekte (bijvoorbeeld burn out) op de eigen plek (eerste spoor) of op een andere plek (tweede spoor)
  • Voorkomen van uitval en ziekteverzuim

Wanneer iemand moet re-integreren betekent dat hij of zij niet meer in het bestaande plaatje past. Voorbeelden zijn dat er sprake is (geweest) van langdurige ziekte; of iemand moet aan het werk in een andere cultuur; of iemand heeft al zo lang een uitkering dat werknemersvaardigheden vreemd zijn. Re-integratie is dus maatwerk!

Maatwerk 1 op 1

Mieke van Herk kijkt samen met u naar alle aspecten die van belang zijn voor uw re-integratie. Dus niet alleen de punten uit de functionele mogelijkhedenlijst, het rapport van de bedrijfsarts of arbeidsdeskundige, maar vooral ook naar uw talenten, mogelijkheden en kansen.

Re-integratie 1e en 2e spoor

Alle vormen van re-integratie komen in de kern op hetzelfde neer. Het gaat over mensen in hun kracht te brengen, zodat zij zelf de regie pakken over hun leven en loopbaan. Als dat gebeurt krijgt iedereen het beste. De werkgever een opnieuw gemotiveerde werknemer voor het eigen werk, of ander werk binnen de organisatie of zelfs buiten de huidige organisatie. Omdat arbodiensten, hr afdelingen en afdelingshoofden vanzelfsprekend meerdere belangen hebben, kunnen trajecten soms in een patstelling verzanden. Soms lijken dit soort trajecten wanneer er een onafhankelijk expert bij gehaald wordt meer op mediation, dan op re-integratie. Het is daarom gewenst niet alles in eigen hand te willen houden, maar tijdig te investeren in externe expertise, zodat uiteindelijk de kosten verantwoord blijven en ook de belangen van alle partijen zo goed mogelijk worden bediend. Als altijd zal Bureau Kaliber ook hier kijken naar de verlangens, motivatie en drijfveren van de werknemer in combinatie met het versterken van de eigen verantwoordelijkheid en het vergroten van de regie over de verdere loopbaan. Werkt het, doe er meer van. Werkt het niet, doe iets anders.

Trainingen

Re-integratie kan voor veel onderdelen goed in een de vorm van een groepstraining zie ook de volgende onderdelen:

Mieke van Herk is een psycholoog die als re-integratiecoach samen met u bekijkt wat voor uw mensen nodig is en wat werkt! Bel 06-29284425 voor een vrijblijvende afspraak of neem contact op per mail

 

Laatste referentie

outplacementtraject

Tijdens het outplacementtraject heb ik enorme stappen gemaakt. Ik heb veel meer inzicht gekregen in mijn kwaliteiten en ik ben er meer achter gekomen waar mijn passie zit. Wat ik vooral heel pretiig vond is dat je me erg gestimuleerd hebt om zelf na te denken. Dat was hard werken maar ik heb wel een duidelijk beeld gekregen van mezelf, wat ik kan en wat ik wil. Mieke, heel erg bedankt!

Lees meer

Inschrijven voor
de nieuwsbrief

Bureau Kaliber
Oosteinde 33
3274 KB Heinenoord

06-29284425
mieke@bureaukaliber.nl

Direct contact

Laat uw gegevens achter op het formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.