Ouder en/of kindcoaching

Wanneer er sprake is van afwijkend gedrag of vastgestelde stoornissen is het soms verstandig om deskundige hulp in te roepen bij het begeleiden van je kind. Dat vinden we in Nederland al redelijk normaal, al zal ook dat niet altijd van de daken worden geschreeuwd.  Dus wat als je het opvoeden van je kind sowieso al een lastige taak vindt?

Kids Skills

Met een basis van ontwikkelingspsychologie en ontwikkelingspathologie is het ook voor moeder Mieke van Herk soms lastig om kinderen op te voeden. De oplossingsgerichte aanpak van Ben Furman, Kids Skills is een grote hulp. Net zoals volwassen mensen zijn kinderen er erg bij gebaat zelf hun oplossingen te bedenken en ook bij kinderen is veel winst te behalen met een goed gesprek. Het basisidee dat iedereen zijn hele leven vaardigheden moet leren en dat dit voor iedereen op enig moment in zijn of haar leven wat anders zal zijn, geeft kinderen een stukje luchtigheid over de vaardigheid die ze zich nog eigen moeten maken en die vaak vooral voor anderen een probleem vormt. Dat kan zo eenvoudig zijn als leren stil te zitten in de klas. Of wat is passend gedrag in bepaalde situaties..

Daarnaast is het bijvoorbeeld mogelijk voor ouders om door middel van Transactionele Analyse te bekijken hoe ze zelf zijn opgevoed en waar dat bewust of onbewust gekopieerd wordt .

Met Kids Skills zet je in een 12 stappen plan een probleem om in een vaardigheid.

 

Mieke van Herk is een psycholoog die als lifecoach samen met u bekijkt wat voor u nodig is en wat voor ú werkt! Bel 06-29284425 voor een vrijblijvende afspraak of neem contact op per mail

 

 

Laatste referentie

outplacementtraject

Tijdens het outplacementtraject heb ik enorme stappen gemaakt. Ik heb veel meer inzicht gekregen in mijn kwaliteiten en ik ben er meer achter gekomen waar mijn passie zit. Wat ik vooral heel pretiig vond is dat je me erg gestimuleerd hebt om zelf na te denken. Dat was hard werken maar ik heb wel een duidelijk beeld gekregen van mezelf, wat ik kan en wat ik wil. Mieke, heel erg bedankt!

Lees meer

Inschrijven voor
de nieuwsbrief

Bureau Kaliber
Oosteinde 33
3274 KB Heinenoord

06-29284425
mieke@bureaukaliber.nl

Direct contact

Laat uw gegevens achter op het formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.