Verandermanagement/consultancy

Organisaties en bedrijven veranderen doorlopend. Soms zijn het kleine aanpassingen in je bedrijfsaanbod, ingegeven door een veranderde vraag, soms kunnen het ook grotere trajecten zijn. Om te overleven in de huidige markt moet er soms drastisch iets anders. Het draait altijd om de door u gewenste situatie na de verandering.

Professionele oplossingsgerichte ondersteuning

Bij organisaties wil door politieke besluitvorming de complete verantwoordelijkheid en financiering nog wel eens veranderen. Bedrijven kunnen soms genoodzaakt zijn werkprocessen tegen het licht te houden en anders in te richten om succesvol te kunnen blijven. Ook de vooruitgang in de techniek, denk aan het nieuwe werken en flexwerken, zijn veranderingen die vragen om professionele ondersteuning.

In het zicht of op de achtergrond

Verandermanagement kan in het zicht van al uw medewerkers, het kan ook op de achtergrond. Dat u zelf als directeur, afdelingshoofd of leidinggevende een sparringpartner nodig heeft die u helpt de uitgezette koers zo glad mogelijk te laten verlopen.

Is er sprake van een beperking of van een probleem?

Oplossingsgericht werken is ook hierin erg succesvol. Dit omdat het altijd eerst uitgaat van wat al goed gaat; wat wil je behouden; wat heb je daar al voor ingezet. Vervolgens heeft het veranderingsproces, dat met deze insteek al anders van start gaat, ook oplossingsgerichte kenmerken.

  • Agile ontwikkelen
  • Emotiegrafiek laten invullen en bespreken (allemaal dezelfde grafiek) je vraagt je af “hoe kunnen we het voorkomen”, “is het een beperking of een probleem”.
  • Wat is het doel
  • Is iedereen gecommitteerd
  • Wat is uw bijdrage en wat heb je nodig
  • Eenden passen: doel/reflectie > doel/reflectie > doel/reflectie
  • Per projectmeeting durven beslissen over samenstelling: geen toegevoegde waarde> uit het project

Interventies vinden plaats passend bij het type organisatie

 

 

 

 

 

 

 

 

Mieke van Herk is een psycholoog die als adviseur samen met u bekijkt wat voor uw bedrijf of organisatie nodig is en wat voor ú werkt! Bel 06-29284425 voor een vrijblijvende afspraak of neem contact op per mail

 

Laatste referentie

outplacementtraject

Tijdens het outplacementtraject heb ik enorme stappen gemaakt. Ik heb veel meer inzicht gekregen in mijn kwaliteiten en ik ben er meer achter gekomen waar mijn passie zit. Wat ik vooral heel pretiig vond is dat je me erg gestimuleerd hebt om zelf na te denken. Dat was hard werken maar ik heb wel een duidelijk beeld gekregen van mezelf, wat ik kan en wat ik wil. Mieke, heel erg bedankt!

Lees meer

Inschrijven voor
de nieuwsbrief

Bureau Kaliber
Oosteinde 33
3274 KB Heinenoord

06-29284425
mieke@bureaukaliber.nl

Direct contact

Laat uw gegevens achter op het formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.