Schuldhulpverlening

Er zijn veel organisaties die zich bezig houden met schuldhulpverlening. Wat zij allemaal overeenkomstig hebben is dat zij in het contact met de klant interventies moeten doen die de klant motiveren. Dat blijkt in praktijk heel lastig...

Hebben uw begeleiders ook te maken met:

- Weerstanden die niet zijn weg te nemen
- Trajecten die veel langer duren dan gepland
- Draaideurklanten

 

 

 

 

 

 

 

Verbetering proces

Er is grote winst te behalen door anders te gaan werken. Meer oplossingsgericht werken waardoor de klant betrokken blijft bij het schuldhulpverleningsproces en uw begeleiders (denk schuldhulpverleners en maatschappelijk werkers) niet alleen als goedkope administratieve kracht worden gebruikt. Kunnen ze eindelijk werken aan het motiveren van klanten en het aanleren van vaardigheden.

Aanleren van vaardigheden bij klanten

Hoe zorg je nu dat hulpverleners zich bezig houden met hun hoofdzaak? Wanneer het proces efficienter is, komt er ruimte om klanten vaardigheden aan te leren. Daar zou de hulpverlening op gericht moeten zijn. Anders worden het draaideurklanten. Vaardigheden zijn onder andere het kunnen lezen van brieven, maar ook de sociale vaardigheden om realistische betalingsregelingen af te spreken. Wat te denken van het weerbaar worden voor de eigen behoeftes en die van anderen?

Geen brandjes blussen maar grip op de caseloads

Wilt u ook dat uw medewerkers grip houden op hun caseloads? Vraag een vrijblijvend gesprek aan. Ondersteuning kan door middel van coaching on the job, maar ook trainingen en het aanleren van technische vaardigheden zoals VTLB en beslagvrije voet behoren tot de mogelijkheden.

Mieke van Herk is een psycholoog die als schuldhulpverleningscoach samen met u bekijkt wat voor uw mensen nodig is en wat werkt! Bel 06-29284425 voor een vrijblijvende afspraak of neem contact op per mail

 

Laatste referentie

outplacementtraject

Tijdens het outplacementtraject heb ik enorme stappen gemaakt. Ik heb veel meer inzicht gekregen in mijn kwaliteiten en ik ben er meer achter gekomen waar mijn passie zit. Wat ik vooral heel pretiig vond is dat je me erg gestimuleerd hebt om zelf na te denken. Dat was hard werken maar ik heb wel een duidelijk beeld gekregen van mezelf, wat ik kan en wat ik wil. Mieke, heel erg bedankt!

Lees meer

Inschrijven voor
de nieuwsbrief

Bureau Kaliber
Oosteinde 33
3274 KB Heinenoord

06-29284425
mieke@bureaukaliber.nl

Direct contact

Laat uw gegevens achter op het formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.