» Terug naar vorige pagina

15-10-2014

2e spoor en outplacement

Gun jezelf en de werknemer die externe partij

Als re-integratiecoach word ik vaak benaderd voor mijn brede kennis van re-integratie. Al die praktische zaken die verteld moeten worden aan de werknemer die, vaak sinds lange tijd, van baan moet veranderen. En dat ga ik tijdens het traject natuurlijk ook allemaal doen. Maar de kern van het traject zit hem in de mindset van de medewerker. Mijn favoriete gesprek is eigenlijk altijd het eerste gesprek. Daar waar ik door goed te luisteren, te observeren en zonder oordeel te zijn op zoek ga naar kwaliteiten, talenten, motivatie en drijfveren van de werknemer. "Eindelijk iemand die met MIJ meedenkt", hoor ik vaak. Wanneer je dat echte contact maakt wordt het een stuk eenvoudiger om mensen te versterken in het nemen van de eigen verantwoordelijkheid en het vergroten van de regie over de verdere loopbaan. Kracht, klasse en kwaliteit gaat over de professional die u inhuurt, niet over bijzaken.

Alle vormen van re-integratie komen in de kern op hetzelfde neer. Het gaat over mensen in hun kracht  brengen, zodat zij zelf de regie pakken over hun leven en loopbaan. Als dat gebeurt krijgt iedereen het beste. De werkgever een opnieuw gemotiveerde werknemer voor het eigen werk, of ander werk binnen de organisatie(1e spoor) of indien het niet anders kan, buiten de huidige organisatie (2e spoor). Omdat arbodiensten, hr afdelingen en afdelingshoofden vanzelfsprekend meerdere belangen hebben, kunnen trajecten soms in een patstelling verzanden. Het UWV beoordeeld de kwaliteit van de trajecten ook achteraf, en dat kan soms vervelend uitpakken voor een werkgever. Het is daarom gewenst niet alles in eigen hand te willen houden, maar tijdig te investeren in externe expertise, zodat uiteindelijk de kosten verantwoord blijven en ook de belangen van alle partijen zo goed mogelijk worden gediend. Dit kan zowel voorkomen bij 2e spoor trajecten als bij outplacement.

 

» Terug naar vorige pagina

Laatste referentie

outplacementtraject

Tijdens het outplacementtraject heb ik enorme stappen gemaakt. Ik heb veel meer inzicht gekregen in mijn kwaliteiten en ik ben er meer achter gekomen waar mijn passie zit. Wat ik vooral heel pretiig vond is dat je me erg gestimuleerd hebt om zelf na te denken. Dat was hard werken maar ik heb wel een duidelijk beeld gekregen van mezelf, wat ik kan en wat ik wil. Mieke, heel erg bedankt!

Lees meer

Inschrijven voor
de nieuwsbrief

Bureau Kaliber
Oosteinde 33
3274 KB Heinenoord

06-29284425
mieke@bureaukaliber.nl

Direct contact

Laat uw gegevens achter op het formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.